Amyl and the Sniffers – Comfort to Me

Met het selftitled debuutalbum uit 2019 kaapte Amyl and the Sniffers meteen de hoofdprijs weg bij de ARIA-awards in de categorie beste rockalbums. De  punkrockband uit Melbourne heeft daarmee de lat hoog gelegd voor de opvolger die de titel Comfort To Me heeft gekregen.

Het album is gemixt door Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs) en gemasterd door Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince, Dr Dre), niet de minste namen. Wat onmiddellijk opvalt in nummers als Guided By Angels en Freaks To The Front is de enorme energie die er vanaf de eerste noot vanaf spat. Frontvrouw Amy Taylor (het afgelopen jaar toch wel de meest populaire zangeres voor een gastbijdrage op nieuwe platen van tal van alternatieve collega’s) lijkt haar longen er wel uit te zingen, alsof ze de imposante geluidsmuur om zich heen eigenhandig met haar vocalen omver wil blazen. Je zou je bijna afvragen of ze het einde van het album wel haalt (spoliler alert: met twee vingers in haar neus).

Single Hertz is wat melodieuzer en gaat over het feit dat het af en toe heerlijk is om te ontsnappen aan de dagelijkse stadse sleur. Afsluiter Snakes wordt gedragen door een heerlijke Iggy Pop-achtige rif en eindigt met een lach van powervrouw Amy.

Die lach is terecht want Comfort To Me is een ijzersterke en energieke plaat die de hoge verwachtingen meer dan waar maakt: punk zoals punk is bedoeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s