Susanna & David Wallumrød – Live

Om maar het beste te maken van een periode waarin live spelen vrijwel onmogelijk blijkt, heeft de Noorse zangeres Susanna zich gewijd aan het uitbrengen van een album met covers. De nummers op de plaat zijn kort voor de pandemie uitbrak live opgenomen tijdens concerten in Oslo en Asker. Je hoort Susanna samen met haar neef David Wallumrød – een in zijn land gevierd toetsenist – spelen.

Live is aldus een ijselijk minimalistische plaat, what you hear is what you get. De hoge zuivere stem van Susanna en afgemeten toetsenwerk van haar neef, en dat is het dan. Een enkele keer wordt een Moog ingezet, soms mag David een strofe meezingen.

Acht liedjes, klassiekers uit een ver verleden. Driemaal Tom Waits en voorts werken van Joni Mitchell, Leonard Cohen, Niel Young, Julie Miller en een mooie echte Lennon&McCartney. Stuk voor stuk worden ze door de twee vertolkt op een eigen manier, maar zo, dat de schoonheid van de liedjes en de teksten mooi tot zijn recht komt. Over die wereldberoemde ontmoeting in het Chelsea Hotel bijvoorbeeld, geconsumeerd in een onopgemaakt bed. Live is daarmee een album voor de liefhebbers van dat klassieke repertoire en wie houdt van muziek om stilletjes naar te luisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s