Muziekvrienden

Op 7 juli 2018 deed ik mijn dagelijkse rondje Facebook. Eén van de dingen die toen meteen een lach op mijn gezicht toverde, was het feit dat er zo’n vijftig mensen uit mijn vrienden- en kennissenkring bij het concert van The Cure aanwezig waren. Op zich is dat niet heel bijzonder, ware het niet dat het concert in Londen was en het op een enkeling na geen bekenden van elkaar waren. Zelf had ik daar ook willen staan, maar ik vloog kort daarop naar Madrid voor het Mad Cool festival dat de voor mij vetste line-up ever had. Ik vind dat dus prachtig, mensen die reizen voor muziek, mensen die idolaat zijn van een bepaalde band of stroming, mensen die vol passie over ‘hun’ band praten.

Sinds het begin van deze shitshow waarin we met zijn allen zitten, ben ik me gaandeweg nóg meer gaan realiseren welke gigantisch grote rol muziek in mijn leven vervult.

Ik hoop dat het goed gaat met ‘jullie’. Ik hoop dat ‘jullie’ plezier halen uit het draaien van en het ontdekken van nieuwe muziek.

Waarschijnlijk is het herkenbaar voor velen, maar ik ben op dit moment heel veel mensen ‘kwijt’. Normaal zagen ‘we’ elkaar bij concerten of festivals. Normaal dronken ‘we’ na het concert nog een biertje of twee. Normaal stonden we om 11 uur ’s morgens bij de India op Lowlands met een halve liter terwijl je twee uur eerder nooit meer zou gaan drinken. Normaal sprintten we naar de laatste trein met een Burger King menu dat daardoor spontaan in een slechte kapsalon veranderde.

Ik hoop dat muziek ‘jullie’ troost biedt als er geen arm, schouder of luisterend oor in de buurt is. Ik hoop dat we snel weer eens zij aan zij staan, niet alleen voor ons maar voor de hele industrie eromheen. Want als het gemis één ding duidelijk maakt is dat muziek ‘ons’ verbindt en dat zal nooit veranderen.

Ronald Klootwijk

Een gedachte over “Muziekvrienden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s