Mottenballen voor Barry Hay

Gedurende de vakantieperiode zal de column Beeldverhaal niet wekelijks maar om de week verschijnen. Daarom plaatsen we hier in de weken dat er geen Beeldverhaal is een leuke anekdote van een ontmoeting met een (pop)ster door één van onze lezers. Deze week een ontmoeting tussen Barry Hay en Bas Tiemes in Den Haag. Bas wint met zijn inzending een gesigneerde foto naar keuze van Michel Mees.

Door: Bas Tiemes

Jaren geleden werkte ik bij een drogisterij in de Haagse Piet Heijnstraat. Ik weet niet of ze ondertussen de naam al veranderd hebben, maar het was zo’n typische drogisterij op de hoek. Buurtgenoten dropten even langs voor een paar strippen paracetamol of hoestsiroop, waar beste wel wat mensen verslaafd aan bleken te zijn, maar dat terzijde.  

Het was een zaterdagmorgen en de winkel was al een paar uurtjes open, toen ineens de winkeldeur openging en Barry Hay de winkel in kwam lopen. Vanwege zijn sterrenstatus had hij meteen mijn aandacht. Ik dacht: wat zou zo’n rock ’n rollicoon nou nodig hebben? Hij rommelde wat in de paden en na een paar minuten liep ik op ‘m af.  

‘Kunt u het vinden? Zoekt u iets speciaals?’ Barry keek me aan en zei met een plat Haags accent: ‘Hebbie ook mottenballen?’ Uiteraard hadden we die en ik wenkte hem mij te volgen.  

‘Bijvoorbeeld deze ballen van Roxasect?’ Maar Barry antwoordde: ‘Heb je geen huismerk mottenballen?’ Ik was even met stomheid geslagen – een rockicoon die vraagt om mottenballen van ons eigen merk? – lekker rock ’n roll!  

Maar ik bleef natuurlijk klantvriendelijk en antwoordde: ‘Ja hoor, kijk die liggen helemaal onderaan het schap. Barry bukte, pakte de mottenballen en rekende af. Heel gewoon verdween hij weer door de winkeldeur. 

Bary Hay By Michel Mees
Barry zit hier met zijn hoofd door een gat in een plaat piepschuim; dit was nog voordat photoshop echt een ding werd. Om ervoor te zorgen dat Barry een goed humeur hield tijdens de shoot gaf de journaliste hem steeds kleine slokjes bier terwijl Michel hem fotografeerde. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s