Ida Mae – Click Click Domino

In 2019 was ik blij verrast door Chasing Lights, het debuutalbum van Ida Mae, het rootsrockduo dat wordt gevormd door het echtpaar Stephanie Jean Ward en Chris Turpin. Dat het vervolg Click Click Domino wederom om te smullen is, had ik kunnen vermoeden doordat eerder dit jaar de ep Learn To Love You Better uitkwam. Hierop staan immers zes nummers die ook op Click Click Domino te horen zijn. Dat daardoor de helft van het album reeds bekend is, doet niets af aan de verrassende veelzijdigheid. 

Click Click Domino heeft klaarblijkelijk het beste in Turpin en Ward naar bovengehaald. Het begint folky met Road To Avalon dat wordt ingeleid door getokkel en een ijle fluit. Al gauw vestigt het duo echter de aandacht op zich, want wat passen hun stemmen toch lekker bij elkaar. Er wordt soepel doorgepakt met het titelnummer, dat stevige indie-blues blijkt, waarbij het echtpaar hulp krijgt van bluesgitarist Marcus King, die ook zorgt voor extra muzikale munitie op Deep River. Het derde nummer op de lp is de ballad Line On The Page, waardoor tijdelijk even gas wordt teruggenomen. De luwte wordt vervolgens meteen weer opgevuld met Raining For You, een bluesy ballad die een onuitwisbare hook heeft, doordat woorden worden opgerekt, zodat het soms lijkt alsof Turpin een aanloopje neemt om vervolgens doeltreffend binnen te koppen. Wederom is de samenzang een troef die zorgvuldig wordt uitgespeeld.  

Behalve de harmonieuze stemmen valt de diversiteit op het album op. De rode draad van het album dat in Nashville werd opgenomen is roots en blues, maar er is ook plaats voor stevige rock, zoals te horen op Long Gone And Heartworn, met een gastrol voor Greta Van Fleetgitarist Jake Kiszka. Hoewel Ida Mae het niet nodig heeft om met de spierballen te rollen, daarvoor zijn ook de rustige nummers spannend genoeg, is het wel leuk om te horen en je zou er zelfs zin in krijgen om de band live te zien. Een vlugge blik op de website leert ons echter dat de band voorlopig niet het vaste land van Europa aandoet. Jammer aan de ene kant, maar gezien het terugdraaien van de versoepelingen voor live-evenementen niet zo erg. Je zou alleen maar de blues krijgen van wederom een teleurstelling verwerken op dat vlak, al is Click Click Domino in dat geval wel een goede remedie. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s