Chicks on Speed, Tilburg, 23 maart 2000

Begin 2000 organiseert Lady Aïda haar eerste ‘Rebelbass’ in 013, Tilburg. The Grand Lady of Techno heeft hiervoor Chicks on Speed uit München geboekt. Ik ben gevraagd voor een fotoshoot van de drie voormalige kunstacademiestudenten, die ik vaker voor mijn lens heb gehad. Wanneer ze dus voorstellen dit in een van hun hotelkamers te doen, verblik noch verbloos ik.  

Ik ben vergezeld door een vriend die me assisteert. We waren van plan later die avond de bloemetjes buiten zetten op het feest, maar het feestje start dus eerder… 

Chicks on Speed by Michel Mees

Onder verontruste blikken van hotelpersoneel en gasten vertrekken we met ons vijven naar boven. De dames besluiten dat ze zin hebben in een trampolinesessie op het grote bed. Dat piept en kraakt vervaarlijk en al snel loopt de temperatuur in de kamer behoorlijk op.  

Als we na een minuut of twintig met verhitte en rode hoofden terugkeren naar de hal van het hotel, wendt de dame achter de receptie verlegen haar hoofd af. Ik zou het misverstand kunnen proberen uit te leggen, maar ze zal me niet willen geloven. Lachend verlaten we de hotellobby, fantaserend over hoe we over de tong gaan.  

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s