The Bullseyes – The Best Of The Bullseyes

Wie een debuutalbum uitbrengt dat The Best Of is getiteld heeft of veel humor of veel realiteitszin. Immers, wie debuteert laat het beste van zichzelf horen om zichzelf tenminste op de kaart te zetten en zo mogelijk zelfs door te breken. Bovendien hebben mensen heden ten dage de aandachtspanne van een goudvis, dus je kunt maar beter zorgen dat je hun aandacht krijgt. Een beetje bravoure kan dan geen kwaad, moet het Poolse duo The Bullseyes hebben gedacht. 

Het logo van de band is even passend als doeltreffend een eenvoudige roos die zowel de puntigheid als doeltreffendheid van zijn muziek symboliseert. Het duo, bestaande uit Darek op gitaar en Matt op drums, laat namelijk geen gras groeien over hun bluesrockgeörienteerde nummers die zowel vintage als eigentijds aandoen. Of het tweetal is geïnspireerd door of leentjebuur speelt bij The Black Keys, laat ik in het midden. Met name op de eerste helft van het album is de gelijkenis soms bijna pijnlijk. Neem het nummer waarmee de deur wordt opengetrapt, World Doesn’t Care, of It Might Not Be For Me. Fans van Auerbach, maar ook van The White Stripes en Equal Idiots zullen zich echter zeker kunnen vinden in de muziek van The Bullseyes, die wordt gekenmerkt door stevige riffs, donderende drums en aanstekelijke hooks. 

Een buitenbeentje dat het waard is om te benoemen is Regular Sky, een ballad die halverwege voor een aangenaam rustpunt zorgt. Het wordt gevolgd door een beuker, Nothing Disturbs Me, dat een garagesound herbergt, die live zondermeer tot een pit uitnodigt. Ook Moment’s Arrival valt op doordat het op dit album zijn kop boven het maaiveld uitsteekt. We horen elektronisch handgeklap en een drumcomputer, terwijl zowel zang als het ritme veel minder eentonig zijn. Het klinkt bij vlagen dansbaar en het popsausje waarmee het is overgoten is vetter dan op welke andere track ook. 

Hoewel niet alle nummers even authentiek aandoen, is The Best Of he Bullseyes een album dat ik zeker vaker zal opzetten en is The Bullseye een band om in het vizier te houden. Stel je voor dat het beter wordt dan dit, dan is de tweede plaat zeker een om naar uit te kijken. En zo niet dan toch, want de Polen staan garant voor rammelrock waarvoor je me zelfs ‘s nachts kunt wakker maken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s