Jarig Baroeg is Echt Rotterdams Erfgoed

Op 6 mei bestaat Baroeg 40 jaar. Dat vieren ze met een jubileumboek dat binnenkort via het podium te bestellen is. En als verjaardagscadeau heeft Baroeg de titel Echt Rotterdams Erfgoed gekregen. De onderscheiding is een initiatief van Museum Rotterdam en zet activiteiten in het zonnetje die iets moois bijdragen aan de stad.

Het jubileumboek beschrijft de geschiedenis van het podium – van de periode dat alle bekende Nederlandse bands uit het clubcircuit Rotterdam-Zuid aandeden tot nu waar Baroeg zich heeft ontwikkeld als specialist in hardere alternatieve muziek. Het boek is nog niet klaar – wat je natuurlijk wel zou willen op de jubileumdatum – omdat stukjes geschiedenis nog niet boven water zijn. Zo is Harry Bode, de oprichter van Baroeg, nog spoorloos, meldt Baroeg. En die wil je natuurlijk wel aan het woord in zo’n mooi drukwerk. Hou de website van Baroeg in de gaten voor het moment dat dit mooie tijdsdocument in de verkoop gaat.

Een groots feest om het jubileum te vieren zit er nu even niet in. Baroeg staat er wel bij stil met een serie livestreams, bijvoorbeeld een online bingo op 6 mei en 7 mei draaien directeur/programmeur Leon en initiatiefnemer van het boek Leo een dj-set bestaande uit bands die de eerste 20 jaar in Baroeg hebben gespeeld. Voor het volledige programma, check de Baroeg-website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s