Streams, maar dan anders…

Streams, we worden er zo’n beetje mee doodgegooid. Elk weekeinde zijn er wel leuke bands op je laptop te zien die live spelen. Een enkel podium heeft al geïnvesteerd in professionele regie-ruimtes en presenteren gelikte videoproducties. Een teken dat dit niet enkel bestemd is ter overbrugging van de pandemie. Streams, die zullen niet meer volledig verdwijnen, ook niet als we weer gewoon naar een concert mogen met zijn allen.

Hoe leuk de bands die we nu kunnen zien en hoe mooi de producties soms ook zijn, het blijft toch een beetje surrogaat en daarom moet het intussen wel een bijzondere gebeurtenis zijn om ons te motiveren er tijd voor in te ruimen. Maar van die bijzondere gebeurtenissen zijn er. We lichten er drie uit die je de komende week kunt bekijken en die vallen in de categorie: Streams, maar dan anders…

Motel Mozaïque
Ja, we missen ons mooie festival waar we elke jaar leuke nieuwe muziek mochten ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen, nota bene in onze eigen stad. Al voor het tweede jaar geen fysiek Momo, maar het festival laat zich niet kosten en komt met een bijzondere serie die ons op een andere manier kennis laat maken met een aantal artiesten. Onder de titel Create&Perform belooft het festival ons een kijkje in de keuken terwijl de artiest een opvoering voor Momo2021 voorbereidt. Het is dus een mengelmoes van documentaire en live-performance.

Een concertfilm, een uitzending speciaal aan haar gewijd en live muziek wordt gepresenteerd en ook op Momo2021 mag ze dan toch niet ontbreken: de onvermijdelijke Eefje de Visser heeft samen met lichtkunstenaar Nick Verstand iets speciaals gemaakt voor Momo2021. Al even onvermijdelijk op Momo is Spinvis in dit programma op pad gaat met de Belgische singer-songwriter Meskerem Mees. Mees laat tijdens de stream haar thuisstad Gent zien.

Black Country, New Road wordt aan de tand gevoeld door Richard Foster voorafgaand aan een optreden in Londen. Een bijzondere film belooft die met Bear Valour te worden. Frontman Eli kondigde eerder een transitie aan, en nu zien we Bear Valour terug, midden in het proces van aanpassen aan letterlijk een nieuw stemgeluid.

Het volledige programma van en tickets voor Create&Perform van Momo2021 is hier te vinden. De uitzending is op 23 en 24 april van 19:00 tot 22:00.

Live opnamen bijwonen

Nog zo’n bijzondere stream belooft die van Tim Knol te worden. De artiest schrijft er dit over op zijn website: ‘Op 23 April ga ik iets bijzonders doen. Ik ga een live album opnemen. Exclusief verkrijgbaar op vinyl. En jij kan daarbij zijn via een stream! Jullie bepalen mijn setlist en de tracks die op dit live album komen. Jullie zijn als kijker live aanwezig aanwezig bij de opnames in de Artone Studio in Haarlem. De opnames van de stream worden rechtstreeks opgenomen op een tape recorder. Een paar maanden later krijg je de opnames op een plak vinyl thuisgestuurd.’

Meer informatie en tickets vind je hier. Een ticket kun je kopen met of zonder dat bijzondere vinyl.

24 uur lang spelen

Het krankzinnige idee dat je alle gemiste shows in één keer wilt inhalen door 24 uur lang op het podium van Paradiso te gaan staan, kan alleen maar uit het netwerk rond Willem Smit en zijn neven band Personal Trainer komen. Het wordt ‘tergend lang’, schrijft Paradiso er tongue-in-cheek over. Dit opzetje maakt ons nieuwsgierig. Want hoe houd je het 24 uur lang interessant. En Canshaker Pi kennende: hoe lang gaan ze het volhouden om met hun kenmerkende tomeloze energie te keer te gaan? Wordt het genânt? Staat er een toilet op het podium? Wie komen er allemaal langs als gasten? Wordt het een ervaring als te lang kijken naar Big Brother?

Lees hier meer over de stream die 21 april vanaf 12 uur gratis is te volgen – of wat jij er voor wilt betalen – via kanalen van de band en Paradiso.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s