Anne-Fay presenteert album met live-stream

Anne-Fay Kops heeft het uitbrengen van haar album Reaspora moeten uitstellen in verband met corona. Maar nu is het zo ver. Vrijdag 2 april verschijnt het op het label Onyx & Ivory. Touren langs podia met haar debuutplaat zit er nog even niet in. Maar op 4 april treedt Anne-Fay wél op in Paard in Den Haag – zonder publiek – en dat is geheel gratis te volgen via een live-stream. Daarvoor kun je je nu aanmelden.

Reaspora is een bijzonder album waarvoor de zangeres letterlijk over de wereld reisde; een reis door haar zwarte familiegeschiedenis langs de routes van de slavernij. Anne-Fay – zangeres met witte huid en zwarte moeder – voelt een tweestrijd tussen haar zwarte familiegeschiedenis en haar witte privilege. Wat is haar identiteit? Wat betekent het om white-passing te zijn? Om dat uit te zoeken reisde Anne-Fay samen met haar broer Felix Kops de diaspora van haar familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana om muziek te maken over haar roots. China hoort ook nog bij de diaspora van Anne-Fay, maar die reis was vanwege Corona niet meer mogelijk. 

Het onderzoek resulteert in Anne-Fay’s debuutalbum. Tijdens de reizen werkte zij samen met verschillende lokale producers, zoals met Kwame Yeboah in Ghana. Op de voormalig Nederlandse kolonie Aruba, werkte ze aan My Me met Michael Lampe, beter bekend als Fellow. Met de Nederlands-Surinaamse producer Jeremia Jones, maakte Anne-Fay de rauwe duistere electro track Titanic Noir en de pop-track met Caribische invloeden So Many Days. Zo vloeien in het album allerlei invloeden samen. De teksten van Reaspora variëren van zacht poëtisch tot hard en direct.

Het optreden belooft dus een bijzondere gebeurtenis te worden, dat een zeer actueel thema raakt. Bijzonder, niet alleen muzikaal om aan te horen, maar ook om te zien met visuals en dans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s