Otzeki – Now Is a Long Time

Is het knap als je muziek maakt waarbij de beats tegelijk onnadrukkelijk aanwezig zijn, als een smaakvolle achtergrond, en tegelijk een hoofdrol spelen? Ik weet niet wat het is als ik naar Otzeki’s tweede album luister, maar er is iets bijzonders aan de tegelijk minimalistische maar toch aandacht opeisende electro van de uit Londen afkomstige neven Mike Sharp en Joel Roberts. Natuurlijk zijn de beats erg belangrijk. Ze vormen op Now Is a Long Time het rekwerk waar alles aan wordt opgehangen. Regelmatig is er niet veel meer dan die beats, met misschien een synth-melodietje en die kopstem van Sharp. Vet is het soms, dansbaar. Of huppelend als Basement Jaxx in het lange uitgesponnen nummer Max Wells Demon, waarin het duo ons mee op wandeling neemt in een Londense nacht en we van de ene in de andere sfeer belanden. Maar ook zacht, als een massage, in prachtig Another Son. Hier liggen de verbrokkelde beats op de achtergrond, maar houden toch alles bij elkaar.

Now Is a Long Time is het tweede album van Otzeki en het is een fascinerende luistertrip. Juist omdat het muziek is die zich niet naar de voorgrond dringt, maar als het je gaat pakken wel ontontkoombaar wordt. Maar dat vergt even energie want Otzeki is niet van de zoete koek en makkelijk hapbare hamburgers. Geen hits of oorwormen. Spelend met bijzondere geluiden, vreemde sferen, eigenaardig verknipte ritmes, is het allesbehalve doorsnee electro en een ontdekkingstocht meer dan waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s