Eelke – Mirror EP

Eelke Ankersmit studeerde ooit cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels heeft hij een lange staat van dienst met als rode draad indie. Op de EP Mirror laat hij horen waar hij tegenwoordig staat. Eelke stelt dat hij een tijdlang intensief luisterde naar Tom Petty & The Heartbreakers, dus dat het niet raar is wanneer we die invloed terug kunnen horen op Mirror.  

Voor single I’m A Man geldt dat zeker. Het nummer staat als tweede op de plaat, na opener Pt.1 en beide gaan naadloos in elkaar over. Toch staan ze tekstueel gezien loodrecht op elkaar. I’m A Man is lekker recht voor z’n raap indierock, met bijpassende, enigszins opschepperige teksten, terwijl Pt.1 een ingetogen, schuchtere kant van de stoere rocker laat zien. Met Too Much Too Soon pakt Eelke stevig door. Het nummer begint met gitaar en drums, waarna een bas grommend invalt maar het nummer vervolgens tegen verwachting in rustig wordt opgebouwd. Toch zit er lekker onderhuids venijn in de muziek, die daarmee balanceert op het randje van poprock en ballad.  

De tweede helft start met de eerste single die van Mirror is getrokken. Het is het enigszins experimentele en Radiohead-achtige Leech, dat voor een iets andere vibe zorgt. Met Something Anything zijn we weer terug op het pad dat op de A-zijde is gebaand, al wordt indierock hier subtiel doorspekt met americana en komt Eelke’s singer-songwritertalent hier goed uit de verf. Voor de afsluiter heeft Eelke gekozen voor de titeltrack. Daarmee gooit hij op de redactie van MuziScene hoge ogen, want het uptempo liedje is een uitstekende uitsmijter, die het wat ons betreft ook goed zou doen om een optreden mee te openen. De energie spat bijna letterlijk van het nummer af en het refrein is een prettige oorwurm. Mirror roept dus louter positieve connotaties op en het kan dus niet anders dan dat wij deze plaat nog regelmatig met plezier zullen draaien.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s