Klokje

Het wandtegeltje met de oer-Hollandse spreuk ‘Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’, zal in menig huishouden inmiddels van de muur zijn gerukt en met een hamer bewerkt. Tja, de avondklok…

Los van nut en noodzaak van deze verregaande maatregel: ik voel me niet geroepen me te voegen bij de circa 17 miljoen amateur-virologen die dit apenland inmiddels rijk is en ben ook bijzonder zuinig met de kwalificatie ‘dictatuur’ om de coronamaatregelen te duiden. Hooguit steekt ergernis weer de kop op bij het zoveelste (juridische) geklungel van Mark, Hugo en co en duim ik dat we zo snel mogelijk van deze ellende verlost zijn, mede om nóóit meer iets te hoeven vernemen van de Engel des Doods, die dankzij de rechtszaak tegen de staat een Pyrrusoverwinning op zijn CV kon bijschrijven en bij OP1 mocht aanschuiven om ongestraft en onweersproken lulkoek te verkopen.

Vervelend, die avondklok, maar meer ook niet. Tegen 21 uur ligt deze jongen sowieso met een kloek boek op de bank en een plaatje op de draaier, zeker nu er toch verder geen ene moer te beleven valt en sfeervol bullshitten met vrienden, onder het genot van wat alcohol, ook een ritueel uit lang vervlogen tijden lijkt. Keep calm and carry on, is de boodschap. Potje klokje kijken/luisteren dan maar? Let’s Beat the clock (Sparks)

Muziek voor bedwateraars, zo luidt het verdict van de muziekpolitie, maar kom mensen, zó slecht was Clocks (Coldplay) nou ook weer niet. En toen Bono zich nog verre hield van vendelzwaaien en het verbeteren van de wereld, mocht 11 0’clock tick-tock (U2) er ook zijn. Voor wie vroeg uit de veren moet of liever van een middagdutje geniet: It’s five o’clock (Aphrodite’s Child/Johan) kan als wekker fungeren. Tevens mooi om te zien dat in vroeger tijden Demis Roussos niet altijd zijn outfit bij een tentenwinkel betrok. Of anders Five o’clock world (Julian Cope). Wie de slaap niet kan vatten en in bed ligt te draaien tot het half vijf is en de avondklok weer voorbij: Clockwatching (Belleruche) biedt uitkomst. Anders zit er niets anders op dan schaapjes te tellen met The Singing Sheep (Flock around the clock). Flauw? Sorry! (Right round the clock).

Tevens een mooie gelegenheid om in dit kader Cheap Trick nog eens van stal te halen: Clock strikes ten blijft een powerpopanthem. Wie nog de puf heeft om het journaal te volgen: News at ten (The Vapors). De keihard geraakte middenstand vindt misschien een klein beetje troost bij Brendan Croker & the 5 ‘O Clock Shadows met No money at all. Wat we allemaal wel zouden willen? Turn back the clock (Johnny Hates Jazz). Laat op stap gaan, In the midnight hour (Wilson Pickett) en dan wachten op die Three o’clock thrill (The Kalin Twins)? Zit er voorlopig niet in.

Even afwachten hoe de Fieldlab-testfestivals – onder meer op het Lowlands-terrein – gaan verlopen, maar het heeft er alle schijn van dat we nog even op de tanden zullen moeten bijten totdat De klok op rock (Normaal) gaat.

DJ 45Frank

Alle genoemde nummers in één playlist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s