Django Django – Glowing In The Dark

Luisterend naar Glowing In The Dark ga ik me afvragen waarom ik Django Django eigenlijk ooit leuk vond. Ik moet het eerste album erbij halen om het me weer te herinneren. Ja, het was die eigen sound, die gedubbelde zang, soms hangend in de toon, en de interessante liedjes. Django Django had een beetje wat ik aantrekkelijk vind in het verwante werk van Tom Vek: een geheel eigen geluid en smoel.

Glowing In The Dark is Django Django’s vierde album. De plaat start sterk met het nummer Spirals. Een lang intro leidt uiteindelijk tot een smakelijk refrein dat alle elementen heeft van wat Django Django zo aardig maakt. Een goede beat, een hele toffe bas en lekker klinkende synths waarbij er eentje bijna letterlijk de spiralen voor je gehoor uittekent. Alles klopt. En in ons brein plant zich de gedachte: Is het Britse viertal terug?

Mijn aantekeningen over wat volgt zeggen misschien genoeg. Right the wrongs: gitaartje en atmosfeer doet denken aan Vampire Weekend. Got me worried: Gejaagd ritme met salsa swing. Beetje vervelend refrein. Mijn enthousiasme neemt af. Wauw, het eindigt in applaus. Beetje gênant. Walking up: met Charlotte Gainsbourg. Gitaarliedje, samenzang, sixtees feel maar zonder impact. Te ingewikkeld gepiel met bas en gitaar. Free from gravity: Infantiel refrein. Headrush. Daar is die lekkere bas weer. Net iets meer melancholie en daarom lekkerder. Maar verliest zich in moeilijk doen. Jammer. The World Will Turn: Folk-achtig liedje met akoestische gitaar, maar dat maakt het nog geen Dust In The Wind van Kansas…

Titelnummer Glowing In The Dark is nog een aardige single gebaseerd op een Basement Jaxx-springerig ritme die best prettig wegluistert. Maar ook niet heel bijzonder. Dat is een beetje de conclusie over de vierde van het Britse viertal: ze zijn goed voor een enkele achterswaardige single, maar het album is alles bijeen ondermaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s