Glastonbury gaat ook in 2021 niet door

De organisatie van Glastonbury Festival trekt als eerste de stekker uit het aankomende festivalseizoen. Volgens de organisatoren is het eenvoudigweg niet realistisch om onder de huidige omstandigheden een festival te organiseren. 

Het beroemde festival is een van de motoren achter diverse andere Europese festivals. Hoewel grote festivals als Rock Werchter, Roskilde en Primavera Sound vooralsnog gewoon een editie plannen in 2021, is het toch 1-0 voor de coronapandemie. 

Nederland komt met garantiefonds

De mededeling komt vrijwel tegelijk met  het nieuws dat in Nederland een garantiefonds is opgericht voor de evenementensector. Organisatoren van evenementen die na 1 juli zouden moeten plaatsvinden kunnen op dit fonds ter waarde van 300 miljoen euro aanspraak maken. Het stelt ze in staat om plannen te maken ondanks de onzekerheid of ze deze wel kunnen verwezenlijken. 

De vraag is wie het aandurft, maar laten we positief blijven, want dit biedt natuurlijk ook kansen voor Nederlands talent om zich in de kijker te spelen. Mochten er te veel grote festivals zoals Glastonbury afhaken, dan is een festivaltour voor grote internationale artiesten niet lucratief. Festivals zouden, als ze al doorgaan, wel eens een lokaler karakter kunnen krijgen. 

Na de aankondiging van Glastonbury voelt het garantiefonds als een welkom doekje voor het bloeden. Hopelijk geeft dit festivalorganisatoren voldoende vertrouwen en een steuntje in de rug. Wij zijn in elk geval hoopvol dat er in de tweede helft van 2021 weer van live-muziek genoten kan worden. Nu maar duimen dat we door de wachtrijen van Ticketmaster komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s