Teddy’s Hit – Painters

Probeer jij wel eens te lachen als je je klote voelt? Je zou het kunnen opvatten als een kijk op het leven van de drie jonge Amsterdammers die samen Teddy’s Hit vormen. Ze zingen het in het eerste liedje op hun vrolijke debuut Painters, Compairing Materials. De band is een ontdekking van Tim Knol, die het trio tekende op zijn I Love My Label label. Op de plaat hoor je drie jonge muzikanten ongeremd al hun creativiteit uiten en spettert het van levensvreugde en energie. Als een eerste zonnige dag in die het voorjaar aankondigt. Vervat in een gitaarplaatje met een knipoog naar indie uit de jaren negentig maar evengoed geïnspireerd door slackers als Mac DeMarco of het lef in de de zang van een land- en tijdgenoot als Willem Smit (Canshaker Pi, Personal Trainer). En vastgelegd in een prachtig klinkende productie vol earcandy.

Liquor Juice is zo’n liedje dat ik eindeloos op repeat kan zetten en het kunnen van de drie toont. Het begint swingend maar ingetogen met zo’n typisch Excelsior plopbasje. De eerste minuten klinkt het vol en warm en melodieus, als Moss misschien. Om dan toch uit te lopen in een schurend intermezzo. Maar dan pas, dan pas volgt een geniale wending en val je in Teddy’s konijnenhol en wordt het lsd-veelkleurig psychedelisch om via een wenteltrap dan toch weer uit te komen bij dat relaxt ploppende basje. Heerlijk!

Teddy’s Hit is een belofte voor de toekomst. Een The Homesick, maar dan minder bestudeerd en zwaarmoedig. Luister maar naar hitgevoelig The Talk. Deze jongens spelen nu al de sterren van de hemel en schrijven puntgave boeiende popsongs. Een gitaarbandje waar we met een glimlach om de mond nog veel plezier aan kunnen beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s