ESNS dag 2: de drie van MuziScene

Bandjes kijken in Groningen. Nou ja, virtueel dan. We ontdekken dat het ook voordelen heeft. Je checkt gewoon vier bands in een kwartier…

Waar wij even bij bleven hangen op avond nummer 2:

Uit Bulgarije komt Hayes & Y. Gitaarpop en een elektro randje. Pakkende liedjes, vrolijk, hitgevoelig.

In dezelfde orde van grootte is Javva uit Polen. Maar zij mengen hun hitgevoelige gitaardeuntjes met een gezonde dosis gekte. Gekke tellingen, opzwepende ritmes, vleugjes At The Drive In, een beetje afrobeat misschien zelfs. Leukste ontdekking deze avond. Dat wordt nog eens onderstreept door het speelplezier dat bijkans vanaf het beeldscherm spat.

Misschien een vreemde eend in deze bijt, Ätna uit Duitsland ving toch onze aandacht met een mengeling van electroclash waarin beats en gekte domineren, en dan weer smachtende dromerige liedjes waarbij het duo weer gewoon gebruik maakt van een drumstel.

Naast de drie opvallende acts waren er sessies van bands die we al een poosje kennen; Eefje de Visser bijvoorbeeld waarbij je je kunt afvragen wat die hier nu nog tussen doet. We pikken er een paar voor je uit die je misschien toch even moet bekijken.

De show werd gisteravond toch wel gestolen door onze eigen Rats On Rafts. Met een mooi aangepast setje waarin ze liedjes van hun binnenkort te verschijnen album in elkaar laten overlopen. Strak, intens, het oog op de bal, zullen we maar zeggen. Hulde!

Altin Gün deed waar ze goed in zijn en overtuigen daarmee moeiteloos. Helaas straalt het alleen zo weinig uit op het podium. Je krijgt bijna het idee dat ze tegen hun zin staan te werken. Hun sessie is nog niet beschikbaar, zodra dat het geval is volgt hier een link.

Daar waren ze weer, helemaal vanaf die Noorse eilanden ergens ver weg op zee. Joe en zijn Shitboys herhaalden hun overdonderende show van Lef Of The Dial. Blijft leuk om even naar te kijken, als je tegen de bi-seksuele vegan grofheden kunt dan…

Tot slot The Cool Greenhouse uit het Verenigd Koninkrijk. Hun praatpostpunk a la Listener voeren ze zo compromisloos uit dat het toch weer leuk wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s