Price – Timesaver

Meteen vanaf de aftrap wanen we ons in de jaren negentig. Een beetje shoegaze, een beetje grunge. De gitaren van Price scheuren, de zang ligt er dromerig diep verscholen in. Een beetje vroege Ride, daar doet het aan denken. Remains Of Dwellings, het openingsnummer, heeft gelijk tussen de breaks en een muur van geluid met feedbackende gitaren ook zo’n mooi rustpunt in de brug waarin we even naar adem mogen happen en genieten van de gitaarlijntjes. Smaakvol gedaan, als je van veel gestapelde gitaarsporen houdt ten minste.

Price opent zo furieus hun debuutplaat Timesaver. En pakt met het tweede liedje meteen door in het overtuigen dat we hier een leuk nieuw gitaarbandje te pakken hebben dat meer dan één gezicht heeft. Medic is juist een zenuwachtig postpunkliedje, zoals Bombay Bicycle Club ze ooit maakte, of een bandje als Good Shoes bijvoorbeeld. Price is met dit liedje dan aangeland in de nullies. Titelnummer Timesaver blijkt dan weer een bijna folkachtig liedje te zijn, met begeleiding op een akoestisch gitaar.

En zo gaat het maar door op Timesaver. De Groningse band – een viertal onder aanvoering van Marnix Visscher – levert een hartstikke leuk afwisselend gitaarplaatje af. Soms lieflijk, soms wat ruiger zoals slepend Walker, waar de refreintjes qua sound doen herinneren aan de grofste momenten van een band als Caesar, Metal Molly of een band als Sebadoh. En natuurlijk hoor je verbanden met verwant Korfbal of The Homesick. Heel treffend karakteriseert de band de plaat zelf als een Swiss army knife.

Naast de veelzijdigheid van de sferen die langskomen springt de kwaliteit van de liedjes in het oog. Er staat een enkel juweeltje op als Walker, Full Metal, licht psychedelisch afsluiter Mute City. En ze tonen lef met complexe composities als Text Based Dungeon Crawler, dat als een ambitieus symfonisch rocknummer van start gaat en zo weer een nieuw sfeertje verkent. Price barst kennelijk van de ideeën en put voor inspiratie uit een bieb vol leuke muziek uit het verleden. En klinkt al doende altijd heel eigentijds retro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s