Darlingside – Fish Pond Fish

Fish Pond Fish is het derde album van het kwartet Darlingside uit Boston. In eerste instantie klinkt het veelbelovend. De intro is een korte samenzang die doet vermoeden dat we een juweeltje hebben ontdekt. Met Crystal Caving wordt prima doorgepakt. Het nummer is midtempo indie folk met diverse lagen waar de zang, wederom meerstemmig, goed in past. Het doet enigszins denken aan Simon & Garfunkel die op zoek gaan naar de roots van americana. Samen met het nummer dat volgt is het één van de sterkste nummers.

Ocean Bed begint met een aanstekelijke drumbeat die uitnodigt om mee te klappen. Het is wederom een knap indie-folk nummer dat de nodige peper in zich heeft, die elders op de plaat node wordt gemist. Op Green + Evergreen zijn meer moderne indie invloeden te horen. Het nummer intrigeert. Darlingside laat horen waarom het wordt geroemd om voortreffelijk gearrangeerde, literair ingestelde, barokke folk-pop. Een goed voorbeeld hiervan is ook Time Will Be, dat begint met getokkel op een banjo en daarna steeds meer wordt uitgebouwd. Net als Green + Evergreen doet het mij sterk denken aan Bear’s Den.

Zou de band op een festival live te zien zijn, dan zou ik ze zeker checken. Of ik Fish Pond Fish thuis nog vaak zal draaien valt te betwijfelen. Stuk voor stuk zijn de meeste nummers goed te pruimen en dankzij interessante breaks als in Mountain + Sea, waarop het af en toe lijkt alsof gitaar en banjo elkaar op de hielen zitten, word ik heen en weer geslingerd tussen gevoelens van enthousiasme en verveling. Zodra ik mijn aandacht erbij houd, overheerst geestdrift, maar zodra ik word afgeleid, raak ik geïrriteerd. Nu is het genoeg, denk ik dan. Aan de arrangementen ligt het niet, maar de zang gaat mij op den duur tegenstaan, want die klinkt over het algemeen wel erg braaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s