De Vier van… Jean-Charles Versari

Jean-Charles Versari groeide op in een kunstenaarsfamilie en luisterde in zijn jonge jaren naar Franse chansons. Tijdens een verblijf in de VS kwam hij in aanraking met de New Romantic-stroming met bands als Duran Duran. Toen hij The Cure voor het eerst hoorde, was dit een openbaring voor hem en liet hij direct zijn New Romantic-kapsel verwijderen. In die periode vormde hij, zoals hij het verwoordt, ‘zijn cultuur’. In latere jaren zijn ook Franse punkbands van invloed geweest. Zijn bandmaten Cyril en Laureline halen hun inspiratie meer uit muziek uit de jaren negentig. De muziek van Versari is daarom een eigen mix van chansons, jaren tachtig wave en Amerikaanse hardcore.

Wij vroegen de band vier albums te kiezen die hen sterk hebben beïnvloed. In deze video presenteert JC Versari de Vier van Versari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s