Videoprimeur: Cronin There’s a Darkness

Cronin is het muzikale project van de Ierse broers Johnny en Michael Cronin. Vrijdag 3 juli bracht de indieband mini-album A View From The Next Room uit. Eén van de meest populaire nummers van dit album, There’s A Darkness, heeft nu een kersverse videoclip.

De beelden in de clip zijn samengesteld uit materiaal op tour in Noorwegen, Dublin’s Olympia, The Stables Mullingar en wat extra beeldmateriaal bij Transmission Rooms Studio in Drumlish.

Het mini-album telt zes nummers. Tot nu toe ontving There’s A Darkness van alle nummers van het mini-album de meeste streams. Dat wordt nu dus beloond met een stijlvolle clip.

Net als bij het debuutalbum The First Kiss of Love, heeft Cronin ook dit keer voor de productie de hulp ingeschakeld van Karl Odlum (Glen Hansard, The Frames) en Ger McDonnell (U2, Manic Street Preachers). Daarnaast heeft de band nieuwe externe instrumentalisten binnengehaald. Zo is Waterboys-violist Steve Wickham op twee nummers te horen, Damien Rice-celliste Vivienne Long speelt mee op de track Need en Terry Edwards (PJ Harvey) op de remix van Little London.

De band kreeg voorheen al veel lof. Zo is Johnny Depp erg gecharmeerd van de Ieren. Ook Nick Cave had alleen maar positieve woorden: „You sound like me, but in tune.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s