Videopremière: Nieuwe single Anemone geïnspireerd door lockdown

Anemone is terug! De Psychedelische britpopband band met in de gelederen Xander van Dijck (de baas van Cloudhead Bookings met De Likt in het roster en ex-gitarist van The Afterveins) en Ricardo Jupijn (oprichter van The Daily Indie) komt na twee jaar met een nieuwe single. In 2018 brachten ze debuutalbum Silver Star uit, met daarop de hit Where’d You Go. Het album leverde een uitgebreid tourschema op met 20 Popronde-shows, festivaloptredens en een supportplek voor Indian Askin en Hallo Venray.

Een nieuw album ligt al klaar, maar het voelt voor de band nog niet als het juiste moment om het uit te brengen. En al helemaal niet toen er tijdens de lockdown in Xander een nieuw liedje kwam opborrelen: Separated. Niet lang daarna besloot de band dit nummer op te nemen en nu al naar buiten te brengen.

Waar het debuutalbum past in het hokje britpop / madchester-groove, met rauwe psychedelische randjes, is de nieuwe single veel gevoeliger. Met Separated maak je een reis door lege straten, uitgestorven parkeerplaatsen en verlaten cafés. De single beschrijft het eenzame en geïsoleerde gevoel van de huidige coronatijden, maar het gaat net zo goed over de hoop dat het snel weer beter zal gaan.

Collectieve gevoel
Xander over de single: „Het gaat over het collectieve gevoel van dit moment. Je kunt weinig, je mag weinig en er is voorlopig weinig uitzicht naar iets beters. Maar we hebben toch hoop dat het straks weer de goede kant op gaat. Samen zullen we het verschil moeten maken om uit deze crisis te komen, nu is er tijd voor bezinning en om na te denken over onze toekomst.”

In het artwork en in de clip komt oorlogsmonument De Vlucht dat in Breda staat, naar voren. Xander: „Ik vind het een heel mooi symbool. Als je kijkt naar de titel Separated spreekt dit beeld boekdelen.” Separated is het eerste materiaal van Anemone dat verschijnt op hun nieuwe label Gentlemen Recordings.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s