Labasheeda na vijf jaar terug met nieuw album

Na een stilte van zo’n vijf jaar is de Amsterdamse art-punk band Labasheeda terug. De band presenteerde zaterdag 5 september in Cinetol Status Seeker, hun negende (!) studio album.

Labasheeda band komt weer boven water met twee nieuwe bandleden, op drums en bas. Zij ondersteunen het power duo dat sinds jaar en dag de kern vormt van de Amsterdamse band: Saskia van der Giessen en Arne Wolfswinkel.

In Cinetol speelde Labasheeda voornamelijk nummers van hun nieuwe plaat, aangevuld met wat ouder werk. In de corona-proof omgeving zorgde projecties van Magieke Jansen verrijkte het concert visueel.

BUG speelde in het voorprogramma en warmde de zaal-op-gepaste-afstand effectief op voor de hoofdact.

Status Seeker
Op het nieuwe album Status Seeker van Labasheeda horen we een band met de nodige ervaring die weet welke richting ze op willen. Sonic Youth of Fugazi zijn nooit heel ver weg in de uitvoering van de noisy rock van het viertal. Melodie en dissonanten vechten voortdurend om voorrang in het werk van Labasheeda.

De band mist misschien de accuratesse in het spel en brille in de composities in vergelijking met andere Nederlandse top-bands in hetzelfde genre zoals Howrah, en de opnamen klinken misschien wat ruw, de band speelt met het hart de muziek waar zij van houden. En dat is de charme van Labasheeda. Luister maar eens naar de lekkere bak noise in Crossing Lines die volgt na een gevoelig intro op akoestische gitaar. En lang leve de viool van Saskia van der Giessen die hier en daar plotseling door de bewolking heen prikt of in False Flag zelfs a la dEUS met de hookline in het nummer mag aftrappen.

Foto’s: Susana Martins Tekst: Susana Martins en Wim du Mortier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s