Peter Broderick – Blackberry

Het nieuwe soloalbum van Peter Broderick – die we misschien vooral kennen van zijn werk met Efterklang – zou pas later verschijnen maar ligt nu bij wijze van verrassing plots al in de winkel. Dat staat een beetje model voor de liedjes op de plaat. Allemaal kleine folkachtige liedjes vol grappen en grollen en verrassende twists and turns die een glimlach om je mond toveren.

Daar is eigenlijk alles mee gezegd. Blackberry is een sympathieke leuke plaat waar je met plezier naar gaat luisteren. Niet vanwege de ongekende muzikale prestaties, maar om de warme menselijkheid en goede luim die je er van krijgt.

De aangename zachte stem van Broderick doet denken aan die van James Taylor. Als die nu een gevoel voor humor had gehad en in zijn liedjes ook gekke dingen had durven doen, dan kom je zo’n beetje uit op wat Broderick nu doet op Blackberry. Het album is trouwens vernoemd naar de plant met die heerlijke donkere vruchten. Zo wil de Amerikaanse artiest een ode brengen aan die bijna onopvallende maar onverzettelijke begroeiing die zich bijna overal kan handhaven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s