Hockey Dad – Brain Candy

Pechvogels zijn het, de twee jongens van Hockey Dad. Het duo uit Australië – Billy Fleming en Zach Stephenson – wilde afgelopen week het uitbrengen van hun bijzonder geslaagde derde album vieren met twee corona-proof shows in hun home town, maar god beter het sloeg het noodlot nog eens toe en verhinderde noodweer dat ze dat zoet mochten proeven.

Zo vergaat het nu een hele stapel bands in deze periode. Het album opgenomen, dromen van succes, en dan wordt alles afgeblazen wegens een virus. Hockey Dad is misschien wel op de top van hun kunnen aangeland, wilden door Europa gaan toeren, en dan ligt alles stil. Release uitgesteld tot het echt niet langer kon. Als doekje voor het bloeden voor het thuispubliek toch twee shows gepland en dat gaat ook dat nog eens niet door.

Het is te hopen dat Billy Fleming en Zach Stephenson de moed niet verliezen. Want hun derde plaat Brain Candy is misschien wel de meest zomerse plaat die we tot nu toe hebben gehoord. Energiek, met enkel en alleen heerlijk aanstekelijke liedjes met een prominente rafelrand. En het klinkt niet als een duo hè. Hoe ze het voor elkaar krijgen weten we niet, maar je hoort een volwaardige band op de plaat, met heerlijke baspartijen en al. We krijgen hier niet snel genoeg van. Soms, heel soms, doet het wegens de hoge dunne zang denken aan Smashing Pumpkins. Beeld je eens in dat Billy Corgan luchtige uptempo liedjes zou schrijven, dan gaat dat misschien wel verdacht veel lijken op Brain Candy van Hockey Dad.

Heerlijke plaat, om op te zetten in de auto op een lange rit richting de zon en absolute aanrader voor liefhebbers van goed in het gehoor liggende energieke indie uit de school van bijvoorbeeld Tokyo Police Club.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s