Roosevelt verlangt naar de dansvloer

Roosevelt – de artiestennaam voor Marius Lauber – is terug met een nieuwe singel. Opvallend: een en al elektronica, de live band is uit zicht, allemaal uit de computer. Roosevelt horen we als in het begin, weer in zijn uppie, achter zijn computer. Wat er in doorklinkt is een verlangen naar de dansvloer. Is het de DJ Roosevelt die het hier wint van de muzikant?

Lauber legt uit, met wat lekkere techtalk:
„I wanted to make something intimate, so I started with these spherical Juno 60 chords. When I added rhythmical elements, I realised that the track could work in a dance music world – I normally record a lot of real drums but stripped this one back to just an 808 beat. A nice contrast between the intimate feeling of the synth and the dancefloor qualities of the vocal sample, bass line and 808 started to emerge. I found it really inspiring to make something that’s initially made for listening alone on your headphones, but that hopefully can come alive in the near future when played out at a dance club or festival and create a form of unity again.”

Nou ja, luister maar, dit doet natuurlijk ook verlangen naar een dansvloer aan het einde van een lange zomernacht. Lekker hoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s