Baby Galaxy – Mighty Night

De gitaarsnaren worden zo opgedrukt dat er steeds weer aangename dissonanten ontstaan. De drumpartijen zijn heftig met snelle roffels en rinkelend koper. De baspartijen leggen een melodielijn neer die het allemaal te volgen maakt. De zang is rustig, bijna in contrast met de heftigheid van de gitaarsongs. Het is emo, maar zonder het geschreeuw.

Baby Galaxy zijn drie jongens uit Maastricht die goed hebben geluisterd naar de alternatieve gitaarbands van Sonic Youth tot At The Drive In en van Modest Mouse tot Mock Orange. Vooral met die laatste wat minder bekende Amerikaanse gitaarband heeft de sound van Baby Galaxy opvallend veel gelijkenissen; van de gitaarsound, de extreme snarenbuigingen tot en met de meanderende zanglijnen.

Of het nu wel of niet veel op iets anders lijkt boeit niet; Mighty Night is een fijn avontuurlijk en tegendraads gitaarplaatje die langzaam in je brein mag groeien. Typisch zo’n eigenzinnige maar kwalitatief puike Subroutine uitgave. Met sterke springerige tracks als New Flavours. Waarbij de basis lekker live is opgenomen waardoor de energie uit je speakers stuitert. Maar voor de hifi toch wat is gesleuteld bijvoorbeeld door het stereo maken van de leadgitaren en gedubbelde zang. Maar was dat eigenlijk wel nodig geweest? Polijst dat niet net tè veel het ruige uitgangsmateriaal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s