Efterklang & Karsten Fundal – Leaves

Deens trio Efterklang kennen we als een experimenteel gezelschap en bereiken daarin nieuwe hoogten met de release van Leaves – The Colour of Falling (performed bij The Happy Hopeloess Orchestra), zoals de plaat in zijn volledigheid heet.

Leaves is een opera. Jawel. Voor veel popliefhebbers dat type muziek dat niet is aan te horen vanwege het gegalm vanuit de strot, maar live vast nog wel te hachelen is. Efterklang pakt uit met een mengeling van hun experimentele muziek én galmende operastemmen. Het stuk is eerder uitgevoerd in een atoomschuilkelder in Kopenhagen en nu vastgelegd voor het nageslacht. De muziek is gecomponeerd in samenwerking met klassiek componist Karsten Fundal. Het doel was een gevoel dat je krijgt bij het vallen van de blaadjes in muziek te vatten. En de locatie van de uitvoering inspireerde om het te laten handelen over een vervreemdende onderaardse wereld, terwijl die er boven op het punt staat te vergaan.

Geen lichte kost dus. En je moet een aardige dosis weerstand hebben tegen pure opera wil je de plaat kunnen uitluisteren. Maar het heeft ook zo z’n momenten, zoals The Colour Not of Love.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s