Twomonkeys – Whatt?

Simone en Michele Bornati zijn exponenten van de rijke alternatieve scene in Italië die zich onder de naam Twomonkeys richten op met punk attitude uitgevoerde industriële electro. Van het type dat niet bestemd is voor de dansvloer. Whatt? is hun tweede volwaardige plaat waarbij ze gebruik mochten maken van de diensten van Marta Salogni die eerder betrokken was bij mooie producties van MIA, FKA Twigs en TOY; aan hoe de plaat klinkt zal het dan ook niet liggen.

De broertjes Bornati maken hun meest melodieuze electro met behulp van geluiden die ze overal vandaan halen; op Whatt? moeten we hun keukengerei, drilboren op straat, kikkers, gesprekken tussen jongeren en een heuse dubbeldekkerbus uit Londen terug kunnen horen. Allemaal verknipt, gesloopt en gemanipuleerd natuurlijk. Die speelse natuur van de Italianen hoor je ook terug in hun composities. Springerig, druk van de hak op de tak. Tegendraadse ritmes soms, desoriënterend en gedoopt in onsamenhangende noise zoals in Take It Around Feat. Elder Sister. Of een beetje gewoontjes in synthpop als Downstairs en op andere momenten weer ouderwets avantgarde als in het dankzij de chorus-bas en sax Tuxedomoom-achtige Up-rising feat. Asso. Adhd-muziek waar je óf energie van krijgt óf die je laatste restje energie uit je slurpt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s