Las Kellies – Friends & Lovers

Ze komen helemaal uit Buenos Aires, deze drie dames. Dat zien we toch nog maar zelden, dat een bandje uit dat continent aandacht krijgt in Europa. Las Kellies lukt dat sinds het verschijnen van hun tweede werk in 2009. Na wat jaartjes stilte zijn de Argentijnen nu terug met een nieuwe plaat waarbij ze, misschien wel jammer genoeg, afstand nemen van het verkennen van dub a la The Slits op hun vorige album Total Exposure. Las Kellies is anno 2016 weer een venijnige post-punk bandje met gitaren op de voorgrond. De band is in de tussentijd gedecimeerd tot een duo. Op toer worden Silvina Kelly en Cecilia Kelly bijgestaan door Manuela Ducatenzeiler op bas.

De twaalf liedjes op de plaat bewegen zich tussen licht psychedelische garage tot dansbare melodieuze gitaarpop die qua sound en sfeer doet denken aan bands uit de jaren tachtig als The Dance of hedendaags Shopping. De drie meiden spelen lekker rammelend en zingen op zo’n aangenaam verveelde slepende toon. Dat maakt Friends & Lovers toch weer tot een charmant gitaarplaatje in retrosfeer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s