Sixth Minor – Amygdalae

Sixth Minor komt uit Napels en Amygdalae is hun tweede plaat. Het Italiaanse trio laat zich inspireren door mathrock. Maar laat je nu niet afschrikken, want waar die bron nog weleens tot spuuglelijke zwaar over de top platen oplevert, blijft Sixth Minor de menselijke maat in het oog houden. En ook al dreigt de band in hun bio met termen als ‘angstwekkende sounds’, ‘paranoia’ en ‘donkere nummers waarin we diep afdalen in de menselijke psyche’ valt dat voor de geoefende luisteraar allemaal reuze mee. De negen nummers op de plaat liggen prettig in het gehoor.

Amygdalae telt enkel instrumentale nummers, tenzij je een vrouwelijke stem die wat woorden uitspreekt tot een vocale bijdrage willen uitroepen. Met helaas ook een volkomen nutteloze hidden track van amper een minuut. Elektronica voert de boventoon, waar overheen een heftige pot gitaren wordt uitgestrooid op de momenten dat we het hoofd op en neer horen te bewegen.

Met mathrock als inspiratiebron zou je denken dat gewone vierkwartsmaten een beetje uit den boze zijn, maar zo desoriënterend maken deze jongens het niet. Het is allemaal muziek waarmee je prima met je bos haar kunt wapperen. Verrassingen blijven jammerlijk uit. Sterker nog, Sixth Minor is zo te horen ook helemaal niet vies van het geluidsspectrum van moderne dance van het type sensation white. Misschien een aardig idee om op zo’n bijeenkomst voor dat publiek eens een van hun liedjes te draaien. Het zou zo maar kunnen aanslaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s