God Damn – Everything Ever

Everything Ever is een plaat die net zo veel nuances kent als de naam van de band. Alle dertien goed, zullen we maar zeggen; vanaf opener Sing This gaat het gaspedaal op de vloer en die blijft daar tot het einde van het dertiende liedje Easily Misbled. Nou, dat is natuurlijk een beetje overdreven, want bijvoorbeeld I’ll Bury You klinkt door het lage tempo ineens als een stille ballade tussen al het geweld. Doet er niks aan aan dat je tegen de tijd dat je eindelijk het dertiende nummer hoort wegsterven, je tong op de vloer ligt en je liters vocht kwijt bent. God Damn is een vrachtwagen die je recht over je donder rijdt.

God Damn is een Brits duo. En dat hoor je wel een beetje af aan hun tweede plaat; die klinkt ook echt typisch als een duo met een slager achter de drums en een motorisch begaafde ijzersmid op gitaar met een bak aan effecten zodat het lijkt alsof er een metalleger op het podium staat. Het overgrote deel van de plaat wordt je frontaal aangevallen door een muur van geluid. Slechts op momenten zijn de composities iets opener, zoals bij Six Wires.

Wat spreekt voor God Damn zijn de puike liedjes en de slimme samenzang die het allemaal bijna aandoenlijk een melodieus toegankelijk randje meegeven. Dat tilt het niveau beslissend boven veel van die opdringerige-festivaltent-omverblazende duo’s uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s