The Ramona Flowers – Part Time Spies

Tweede plaat van The Ramona Flowers, de protegés van Lamb’s Andy Barlow, die passend Part Time Spies heet. Passend, want het is muziek die gemaakt lijkt voor een James Bond film: theatraal, groots, bol van de opgeblazen emoties en een tikkie plastic. Knap gemaakt en in zijn uitvoering tot in de puntjes kloppend. Mede dankzij de inbreng van producer Chris Zane (Passion Pit, Friendly Fires)

De vijf van ambitie overlopende jongelui uit Bristol zetten een stap voorwaarts naar wat in hun overtuiging gaat leiden tot grote roem. Het is alleen de vraag of het met deze plaat gaat lukken. De glam rock en wave van The Ramona Flowers past in het rijtje White Lies, die ze binnenkort ook mogen bijstaan in hun tour. Gehuld in een dikke deken galm leunt deze band vooral op gesequencete Electro en de lichte stem van frontman Steve Bird. Bird zingt steevast met overslaande stem alsof hij een record overacting wil boeken. Of zich waant in een stadion voor duizenden fans te spelen. Daarbij ondersteund door zijn band die ook alles groots en meeslepend laten klinken. Maar ja, daar moet je wel tegen kunnen, tegen zo’n barokke overdaad. Hou je er van, dan is Part Time Spies een lekker klinkende plaat met niet te moeilijke liedjes en elk nummer weer zo’n anthem uitmondend in een spetterend orgasme. Kan je er minder tegen dan vind je het vast plastic troep van een band die emoties veinst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s