Klammer – Klammer

Een spetterende productie alleen maakt nog geen goede plaat. Maar als de postpunk je boxen uit komt stuiteren én het zijn goede liedjes, dan zijn we al een heel eind op de goede weg. Klammer. uit Leeds levert met een selftiteld inmiddels hun derde schijfje op. De band combineert donkere sferen van pak ‘m beet Protomartyr met een vette vleug wave, soms een scheutje punkfunk a la Gang Of Four met spitsvondige teksten en tongval van Art Brut. En dat levert een bijzonder leuke plaat op. Klammer wisselt de hoeveelheid van de vier hoofdingrediënten per nummer af waardoor een levendige afwisselde plaat is ontstaan. We laveren zo van atmosferische wave naar postpunk en stuiterende indie.

Het is alleen jammer dat het trio de plaat start met de minst sterke liedjes. Opener Bide Your Time is gebaseerd op een cliché thema en het gemaakt ongelijk eindigen van de drie muzikanten komt ronduit knullig over. Gelukkig horen we vanaf het tweede nummer Power Of N Klammer op volle kracht. Daarna gaat de kwaliteit alleen nog maar omhoog. Via Everything Depends Upon The King en And This Is How The West Was Won (in reverb verdronken donkere wave) naar de hoekige punkpop van Reciprocate en topliedje Opposites Detract. Toch zijn niet alle dertien composities even sterk en zakt het niveau aan het eind lichtjes in.

Wat de plaat helemaal afmaakt is de uitmuntende productie van de plaat. Een basgeluid om van te kwijlen, heldere stevig overstuurde gitaren die soms recht je gezicht in blazen, zang die lekker in de muziek ligt en een bassdrum die je broekspijpen in beweging brengt. Alsof de band in je huiskamer staat te spelen. Het is genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s