Dumb Numbers – II

Als je er een hekel aan hebt om in een bandje te spelen vanwege de altijd ingewikkelde verhoudingen tussen de leden, dan zijn er andere oplossingen. Ben jij zo’n notoire einzelgänger die altijd vastloopt met andere mensen, kijk dan eens naar de methode van Adam Harding uit Los Angeles. De van huis uit filmer heeft een leuke kennissenkring met aansprekende muzikanten die het leuk vinden om eens aan een projectje mee te doen zoals onder andere Lou Barlow (Sebadoh, Dinosaur Jr.), Murph (Dinosaur Jr.), Dale Crover (Melvins), David Yow (the Jesus Lizard), Kevin Rutmanis (Cows, Melvins) en Alexander Hacke (Einsturzende Neubauten). Daar gaat hij mee aan de slag, en met klinkend resultaat.

II is het tweede volwaardige album van het collectief rond Harding. En die klinkt zoals je zou verwachten gezien de gasten: stevige alternatieve rock met af en toe licht psychedelische uitstapjes (Girl On The Screen). Experimenten worden niet geschuwd, met name in de zang. In opener My Mantra is het volkomen atonaal, sterk met effecten vervormd en extreem in de mix uitgestuurd. Sommige nummers zoals Will You Earn A Star geven de indruk dat je luistert naar een lekkere jam van deze puike muzikanten. En dat die er lekker bij uit hun bol gaan; zo erg zelfs dat ze vervallen in overbekende riffjes. Ach, waarom niet, lekker toch!? Alle acht nummers mogen er zijn. Het is niet hemelverheffend, maar het gezelschap zakt ook nergens door het ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s