Beaty Heart – Till The Tomb

De drie snotneuzen uit Zuid-Londen van Beaty Heart die twee jaar geleden verrasten met een leuke speelse tropische debuutplaat Mixed Blessings, zijn inmiddels volwassen mannen geworden. En dat hoor je terug op hun tweede album Till The Tomb. Hun eerste plaat kenmerkte zich door een ongekende speelsheid, het teruggrijpen naar tijd dat voorman Josh Mitchell opgroeide in Zuid-Afrika en een mix van westerse en tropische invloeden opgepikt uit hun multi-culti leefomgeving. Dat kwam ook terug in het gebruikte instrumentarium. Zo gingen ze er destijds prat op een mondharp te gebruiken. Veel van die onbevangenheid is weg op Till The Tomb, maar daar hoeven we niet te lang over te treuren want wat we er voor terugkrijgen is de moeite waard.

Josh Mitchell, Charlie Rotberg en James Moruzzi zijn duidelijk een stap verder in hun ontwikkeling en hebben het spelen met geluiden en beats verder uitgebouwd en geperfectioneerd. De nieuwe plaat heeft een rijke volle sound, en daarin kun je ook de hand herkennen van meester-producer David Wrench (FKA Twigs, Jungle en Caribou). Ook wat betreft het schrijven van liedjes pakken de jongens het nu serieuzer aan. Pakkende refreintjes en heldere songstructuren rusten meestal op een vrolijke dansbare ondergrond. Met single Soft Like Clay als goed voorbeeld. En in genre zijn ze opgeschoven naar een sfeer die nu dichter tegen R&B aanschurkt.

Beaty Heart bevestigt het talent dat in ze werd herkend bij hun debuut. Met Till The Tomb bezorgen ze ons een heerlijke plaat voor een warme zomer en zullen ze zeker scoren bij een breder jong publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s