Good Charlotte – Youth Authority

In een Blink 182 of an eye, ja echt na 5 seconden, weet je dat je hier te maken hebt met een Jawbreaker van een punkrock plaat, waar je je hele Greenday naar kunt luisteren in je mini Cooper. Good Charlotte is terug. En ook al naderen de jongelui uit Hollywood de meer-dan-middelbare-leeftijd, ze hebben er geen enkel probleem mee terug te Descendents naar hun puberjaren en alsof ze bezeten zijn door een Bad Religion er het ene na de andere aanstekelijke meebrulliedje uit te poepen.

Na ruim tien jaar aan de voorhoede van de punkrock te hebben gestaan, nam Good Charlotte in 2010 onder aanvoering van de broertjes Madden even een adempauze. Tijd om een frisse neus buiten de deur te halen. Ze hebben zich in de tussentijd met van alles en nog wat beziggehouden en kregen bij het produceren van andere bandjes weer nostalgie naar die leuke tijd toen ze nog in Good Charlotte speelden. En dus zin om liedjes te schrijven, zoals ooit.

Top liedjes weliswaar passend in diep platgetreden paden maar waar liefhebbers nooit genoeg van krijgen. Uitmuntend geproduceerd. Met teksten voor vakantieverliefde jongelui op een strand ergens ver weg. Met enkel en alleen tekstuele dieptepunten met in dat opzicht als absoluut tragische sinkhole Stray Dog, waarin Good Charlotte een denkbeeldig meisje toezingt dat ze zonder haar niet meer dan een zwerfhondje zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s