Badbadnotgood – IV

IV is het vijfde album van het jonge getalenteerde viertal Badbadnotgood uit Toronto, Canada. Een vijfde album klinkt als een ratjetoe. De vier, soms samen met ingehuurde krachten waaronder Sam Herring, zanger van Future Islands, vliegen van jazzy improvisaties naar dance, van filmmuziek naar soul en weer terug. Ratjetoe is een negatieve benaming van de potpourri op IV, als je het positief labelt is het als een lange jam waarin de vier knappe muzikanten hun veelzijdigheid ten toon stellen; op een bijna onnavolgbare manier.

Times Moves Slow met Sam Herring is een prachtige soulvolle ballade, Confessions Pt. II schuift Colin Stetson op bass sax naar voren in een ronkende jazz-improvisatie, in Lavender worden je dansschoenen uitgedaagd op basis van een stuiterende bass-synth, Chompy’s Paradise doet denken aan lome vette filmmuziek in de jaren zeventig, Hyssop of Love laat Mick Jenkins loom rappen, In Your Eyes is een James Bond-waardige song prachtig gezongen door Charlotte Day Wilson en Speaking Gently past regelrecht is het repertoire van Red Snapper.

IV is een bijna te afwisselend album van een viertal waar de klasse vanaf druipt. Heerlijke trip voor de zondagochtend. Luister hieronder maar naar Times Moves Fast met Sam Herring van Future Islands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s