William Wilson – Whispers: A Scar Is Born

Gelukkig kom je het niet zo vaak meer tegen; van die ‘hidden tracks’ waar je het schompes van schrikt omdat na een poosje stilte op een onverwacht moment ineens de muziek weer keihard begint. Kortstondig populair toen cd’s de markt veroverden maar snel genoeg was de grap d’r af. De Italiaanse artiest William Wilson trakteert ons er doodleuk nog wel op. Slottrack A Scar Is Born duurt op de cd 15 minuten na allemaal nummertjes van doorsnee lengte, en dan zouden de alarmbellen misschien al moeten gaan rinkelen. Er zijn net geen tien minuten verstreken als we ineens worden toegesproken in het Engels met vet accent. Meneer Wilson bedankt ons voor het kopen van zijn cd en vertelt iets over het laatste nummer dat A Dream Within A Dream heet.

Kenners van literatuur gaan nu iets vermoeden… William Wilson en A Dream Within A Dream; allemaal verwijzingen naar Edgar Allan Poe. William Wilson is een karakter in een van de korte verhalen van Poe. En het slotnummer is gebaseerd op een gedacht dat verscheen in zijn sterfjaar 1849. De Italiaanse artiest noemt het lied in een toelichting een ‘ghost song’, in de geest van Poe.

Whispers: A Scar Is Born is een interessante plaat vanwege de hommage aan Poe. Muzikaal is het postrock waarin het gebruik van akoestische gitaar domineert. Helaas is de zang van de persoon die schuilt achter Poe’s karakter William Wilson ronduit zwak. Toch is de plaat de moeite van het beluisteren waard. En fijn dat er eens iets doorsijpelt naar de Nederlandse markt van de sterke Italiaanse alternatieve popscene.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s