Peter Bjorn and John – Breakin’ Point

Sinds hun oorwurm Young Folks zal elke nieuwe plaat van het Scandinavische trio allereerst bekeken worden met de vraag of er weer zo’n onweerstaanbaar (en op den duur kotsmisselijk makend) hitje op staat. Het antwoord is ‘neen’ als het gaat om Breakin’ Point. Met een vondst voor een raar geluidje komt What You Talking About? nog het dichtst in de buurt, maar toch ontbreekt het net aan een voldoende hoog lulligheids gehalte. Het ziet er naar uit dat Peter Bjorn and John voorlopig one hit wonders zijn en blijven.

Breakin’ Point is Peter Bjorn and Peter’s tigste plaat inmiddels. De plaat klinkt ook als een geroutineerde machine. Met nummers als Love Is What You Want dat omwille van de elektronica een beetje doet denken aan Hot Chip. En Do-Si-Do en titelnummer Breakin’ Point zijn liedjes die door landgenoten Abba misschien nog wel tot hitjes waren verheven. Kundig wordt alles uit de kast gehaald om het hooklijntje direct je brein in te rammen – Breakin’ Point begint schaamteloos met een gefloten refreintje – maar toch klinkt het nu allemaal minder pakkend. Ook als het ietsje meer gaat rocken en qua sound en sfeer doet denken aan het Noorse Autopulver, blijft het te plichtmatig. Zo slepen de drie zich twaalf liedjes te lang door de plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s