No Man’s Valley – Time Travel

Het vijftal No Man’s Valley uit Horst aan de Maas presenteert met zichtbare trots hun debuutplaat Time Travel. Na wat ep’s is de tijd nu aangebroken voor het serieuze werk, zullen ze hebben gedacht en dat resulteert in een zware plaat die bol staat van de ambitie, maar ook pretentie. De jongens maken kunstzinnige rock met een knipoog naar de jaren zeventig. Ze spinnen in lange nummer stemmige sferen, waarbij ze dankbaar gebruik maken van het effect van een fijn klassiek orgelgeluid, en bij vlagen meerstemmige zang. Nummers die zich niet in een keer laten verhapstukken maar in potentie groeiers kunnen zijn, zoals Sinking The Lifeboat.

Na een stemmig intro volgen de nummers elkaar naadloos op alsof een verhaal wordt verteld. Dat is nogal wat, en je kunt je er maar al te snel aan vertillen. Dat ligt op deze plaat nadrukkelijk op de loer. Een nummer als Love Or Axe Murder bijvoorbeeld, suggereert een hele hoop dreiging en spanning, maar balanceert zodanig akelig op het randje dat het niet meer serieus te nemen is. Dat de zang van Jasper Hesselink net de brille mist om echt te overtuigen, helpt daarbij niet. Daarnaast klinkt vrolijk intermezzo The Wolves Are Coming misplaatst op deze verder ijselijk serieuze plaat.

Al met al is Time Travel toch een knappe prestatie voor een uit de regio opklimmende band en No Man’s Valley verdient daarom alle steun. Hun plaat is nog te koop op nota bene transparant vinyl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s