Cat’s Eyes – Treasure House

Hun monden raken elkaar bijna, op de hoes van Cat’s Eyes tweede album Treasure House. Het suggereert een intimiteit, een twee-eenheid. Het Canadese duo Rachel Zeffira en Faris Badwan laten het ook naar de buitenwereld lijken alsof er hier sprake is van een symbiose. In uitleg aan de pers bij hun tweede album vertellen zij dat hun eerste plaat een relaas vormde van hun ontmoeting en start van hun relatie. Op Treasure House horen we de twee die elkaar naadloos aanvullen.

Zo ver de context. Treasure House is een schizofrene plaat. Nummer na nummer wisselen de twee elkaar af. En wie hier een eenheid in hoort mag me dat eens komen uitleggen. De liedjes gezongen door Faris Badwan steken schril af bij die van zijn partner. Zijn zang is ook zwak en humeurig. Rachel Zeffira tekent voor de aardige stukken op de plaat met als uitbijter Be Careful Where You Park Your Car; een levenslustig springerig liedje met een sterk refrein dat ze met lef zingt. Voor het overige vliegen we van stemming naar stemming en is het dominerende sfeertje West Coast-dromerig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s