Higher Authorities – Neptune

Neptune, de debuutplaat van Higher Authorities verschijnt op 20 april. En dat is niet voor niets. Op 20 april wordt in Noord-Amerika gevierd dat er cannabis is, en het als het even kan publiekelijk gebruikt. Ik zou zeggen, steek er eentje op, zet je headphone op je kop, en maak het je gemakkelijk. En luisteren maar naar de van cannabis doordrenkte muziek van Higher Authorities. Loei trots zijn ze ook dat ze de plaat hebben mogen maken met Adrian Sherwood: de godfather van de dub.

Maar levert dat dan een aardig album op? Higher Authorities – een naar verluid Brits duo dat in alle uitingen tot nu toe angstvallig hun identiteit geheim houdt – speelt op Neptune met psychedelische elementen zoals verdacht sixtees klinkende orgeltjes en goedkope ritmeboxjes en elektronica die Adrian Sherwood opleukte in zijn studio. Ze zeggen zich te laten inspireren door funk en oude disco van het kaliber Boney M, maar ook dat zullen we maar niet te letterlijk nemen. Dampend dansen kun je op deze tracks in elk geval niet. Een beetje loom rondhangen wel. En dub is het al helemaal niet. Nee, Neptune is als een rare trip die gelukkig goedaardig blijft maar je voortdurend in nevelen hult. Zal de cannabis rook wel zijn. Maar boeien, nou, nee niet echt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s