The Comet Is Coming – Channel The Spirit

Liefhebbers van Red Snapper uit de tijd dat zij nog op het Warp-label werden uitgebracht en echt opwindend nieuwe muziek maakten, moeten kennismaken met The Comet Is Coming. Ook deze band komt uit Londen en maakt instrumentele muziek die diep is ingebed in jazz en funk. Net als op Red Snappers debuut Prince Blimey, speelt op Channel The Spirit de saxofoon een belangrijke rol en brengt de broodnodige melodieuze structuur. Luister eens naar Journey Through The Astroid Belt, een nummer dat heel sterk doet denken aan de collega’s uit Londen. The Comet Is Coming voegt er in vergelijking met het – inmiddels toch wat uitgebluste – voorbeeld een flinke dosis elektronica aan toe. En dat geeft het allemaal een modern en fris tintje. Een scheurende sax, rammelende percussie en elektronica; Rotterdammers moeten dan onwillekeurig aan Kiem denken en verdomd, moet je single Space Carnival nu eens horen…

Het Londense trio experimenteert er lustig op los met speelse ritmes en het creëren van, eigenaardige zeg maar gerust buitenaardse, sferen. Naar mate de plaat vordert wordt het werk minimalistischer en sluit ten slotte in de overtreffende trap van experimenteel af. Jammer, want ook de aandacht zakt op den duur wat weg. Toch is Channel The Spirit een bevlogen avontuurlijke plaat, en een prima soundtrack voor een spacy zomerse zonnige zondagmiddag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s