Wussy – Forever Sounds

Noiseliefhebbers, weest gewaarschuwd. Een van de leukste releases in dit genre tot nu toe in 2016 komt van de hand van het uit Cincinnati afkomstige vijftal Wussy. Forever Sounds is al de zesde plaat van deze band die sinds 2001 actief is.

Wussy heeft een groot aantal troeven die op Forever Sounds beter dan ooit tot hun recht komen. Centraal binnen de band staat het duo Chuck Cleaver (voormalig Ass Ponys) en Lisa Walker. Hun samenzang en simpele maar o zo mooie melodielijnen zorgen er voor dat Wussy boven het gemiddelde uitstijgt en ieders aandacht verdient. Maar daar blijft het niet bij. De band beschikt over gitaristen die hun feedback buitengewoon goed verstaan. Alle wonderschone songs liggen op een bedje prachtige directe noise. En de hemel zij geprezen, Wussy strijkt alle plooitjes nu eens nu modieus glad door er een pot reverb overheen te gooien of door een eindeloze stapeling van gitaarsporen op te nemen. Nee, de noise is crispy en komt heerlijk direct uit je speakers denderen. En tot slot durft deze band met een losse hand te musiceren. Een foutje in de timing in de samenzang van Walker en Cleaver mag gewoon en levert daarmee juist mooie herkenningspunten in nummers op.

Forever Sounds is een prachtplaat, groftandig en suikerzoet tegelijk. Luister maar naar single en openingsnummer Dropping Houses. Daarin zit alles wat deze band op deze plaat zo onweerstaanbaar goed maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s