Andrew Weatherall – Convenanza

Invloedrijk Engelse dj en producer Andrew Weatherall komt voor het eerst sinds 2009 weer met een eigen werk. Convenanza draagt alle kenmerken van het beste uit zijn omvangrijke repertoire. Denk trippy dub en funk al la Happy Mondays meets A Certain Ratio meets Jah Woble meets On-U Soundsystem. En dus ook zo Engels als het maar kan.

Weatherall begon aan het schrijven van de nummers in samenwerking met Nina Walsh; samen runden zij in de jaren negentig een platenlabel.

Convenanza telt acht tracks – het introotje met wat gemurmel maar even niet meegeteld – die allemaal heerlijk relaxt door bubbelen, met wiegende onderkoelde zanglijnen, diepe duwende bassen en desoriënterende blazers. Zo dansbaar als maar kan, maar dan van het laag energieke type. En toch klinkt het allemaal een tikkeltje retro omdat het weefsel van de plaat verzadigd is van de verwijzingen naar avant-garde Engelse dansbare muziek en electro uit vervlogen dagen. Met een modern sausje er over heen levert het een overheerlijk, maar weinig origineel, resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s