Rosie Lowe – Control

Rosie Lowe is een jonge Engelse zangeres die vooral met de r&b-hoek wordt geassocieerd. Op haar debuut Control verweeft zij r&b-invloeden met meer modern klinkende dansbare elementen, minimalistische beats en soulvolle vloeibare zanglijnen. Ze schuift direct aan bij de betere producties in dit genre.

Ze start prachtig met Run Run Run en geeft direct een visitekaartje af van haar kunnen. Het is een Moloko-achtig nummer, hoekig en vet geproduceerd. Who’s That Girl is zo mogelijk nog meer uitgekleed; minimale tonen en spaarzame beats bieden een fragiel frame waarover Lowe een prachtige melodie drapeert. Ze steekt in nummers als Who’s That Girl genregenoten als FKA Twigs bijna naar de kroon. Worry Bout Us is het onmiskenbare hoogtepunt met een van de mooiste refreintjes op de plaat en een prachtige opbouw naar een eindschot met een hintje house. Om dan in So Human als een hedendaagse Chaka Kahn warm en zwoel uit te pakken in een gloedvolle funky track.

Control is een fijne warme plaat. Enig minpuntje zijn de rustpunten op de toch al relaxt klinkende plaat, zoals in Woman of Right Thing. Dan laat Rosie Lowe zich van een gevoelige en geëngageerde kant zien en dan dreigt het wat te zwaar te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s