Sivert Høyem – Lioness

Pakweg een anderhalf jaar na het goed ontvangen Endless Love komt de Noorse singer-songwriter – die we nog kennen van Madrugada – Sivert Høyem ons al weer verwennen met zijn bariton op een gloednieuw soloalbum. Veel nieuws is er niet onder de zon, of het moet zijn dat de zon weer een beetje gaat schijnen in zijn werk. Op Lioness fladdert de artiest verder als vanouds van het ene naar het andere sfeervolle liedje. Pure pop als in Fool To Your Crown, haardvuur materiaal zoals It Belongs To Me tot en met iets donkerder werk als V-O-I-D. Alleen in The Boss Bossa Nova wordt het even Nick Cave-achtig beknellend duister. Alles bijeen is het een tamelijk lichtvoetige plaat voor Sivert Høyems doen.

Prima plaat voor de fans van de Noor bij wie het er in zal gaan als koek; geen slecht liedje, mooi geproduceerd en toegankelijk. Maar allerminst een plaat met eeuwigheidswaarde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s