Villagers – Where Have You Been All My Life?

Een bandje maakt een plaat, verzamelt een groep mensen om zich heen om het live goed uit te kunnen voeren, oefent de vingers blauw en dan begint het grote touren. In het begin gaat het nog stroef maar je merkt dat het elk concert weer beter wordt tot ze als een perfect lopend uurwerk een toppunt in hun kunnen bereiken. Dan is de tour voorbij en gaat de opgebouwde magie in rook op…

Villagers maakte in 2015 de plaat Darling Arithmatic en tourde daarna intensief. Een kleine intieme show, met veel akoestische instrumenten, waar de liedjes van Conor O’Brien mooi tot hun recht kwamen, tijdens Motel Mozaïque bijvoorbeeld. In de zomer van dat jaar trok het gezelschap een dag een studio in, en werd dat magische moment van een band in topvorm trefzeker gevat. Geen live-opname vanuit een zaal, met alle storende elementen van dien, maar een live-opname in een studio, met alle voordelen van dien. Resultaat is Where Have You Been All My Life? Een wonderschone plaat en must have voor iedereen die Villagers afgelopen jaar zag en onder de indruk was van het ingetogen werk van de Ieren.

De plaat telt 12 liedjes met als ruggengraat nummers van de meest recente plaat. Ouder werk en het nooit eerder onder eigen naam uitgegeven liedje Memoir (O’Brien schreef het voor Charlotte Gainsbourgh) wordt allemaal een nieuwe vertolking gegeven, gegoten in het akoestische instrumentarium dat tijdens de tour werd gebruikt. Denk nu niet dat het daarom een slappe hap is, want de passie, de perfect op elkaar ingespeelde muzikanten en de inleving in de stem van O’Brien maken de plaat meeslepend. Met als hoogtepunt een intense uitvoering van The Waves waarin je de band voluit hoort gaan en O’Briens zijn vocale grenzen hoort verkennen. Ingetogen prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s