Skilled Mechanics – ST

Adrian Thaws alias Tricky is verhuisd naar Berlijn. Daar werkt hij aan een nieuw project dat, zo legt een persbericht van zijn eigen platenmaatschappij False Idols uit, hem in staat stelt met heel veel verschillende mensen samen te werken. Ah, denk je dan: nieuws onder de zon. Maar als je dan naar de plaat onder de naam Skilled Mechanics uitgebracht gaat luisteren blijkt dat er niets nieuws aan te ontdekken valt. Tricky doet wat hij altijd al deed: duistere composities maken met vette beats waarover hij zijn teksten mompelt, en waarbij hij zoals wel vaker een hele stal aan artiesten inschakelt.

Deze keer staan de spots vooral op DJ Milo (een vriend van Tricky die op heel wat tracks van de 13 nummers tellende plaat wordt ingezet) en zijn drummer Luke Harris. Die laatste mag zingen, wat dan wel weer verrassend mag heten. Op de cover van Porno for Pyros’ Porpoise Head bijvoorbeeld, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Diving Away en een rustig moment vormt.

Tricky presents Skilled Mechanics featuring DJ Milo & Luke Harris is weer een van de vele verschijningsvormen waarin de gekwelde geest uit Bristol zich hult. Levert gewoon een dik jaar na zijn laatste prima te verteren plaat die hij onder zijn eigen naam uitbracht weer een lekkere plaat op in de Bristol-dance-scene-traditie. Luister maar naar Beijing To Berlin: heerlijke track met de snauwende stem van oosterse schone Ivy. Dat verveelt niet snel maar is evenmin nog baanbrekend te noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s